Jos, ja kun aletaan iällisesti olla lähemmäs sitä paria ikäävuotta, kuin ensimmäistä (saatikka nolla-vuotta), juttua tulee jossain määrin, tunnetaan käsite lauantaikarkki, sekä pastilli (joka voi olla yhtä hyvin xylitol-pastilli, kuin imeskeltävä maitohappo/d-vitamiinitabu) on kai vain todettava, että talossa ei ole enää vauvaa. Ei edes sinnepäin vauvaa. Yleensä kai, kuulemma, ne kuopukset saavat pinttymättömän vauvaleiman otsaansa, varsinkin jos ikäeroa isompiin sisaruksiin on enemmän kuin vuosi. Mutta ei Zambu. Zambu tykkää samoista leikeistä kuin veljensä, Zambu jakaa tyytyväisenä herra E:n kuuluisat lauantaisipsit, ja tunnistaa Muumi-karkit kilometrin päästä. Vauvailu on suotavaa vain, ja ainoastaan siinä vaiheessa kun sylinkipeitä ovat joko Herra E, tai Herra T, tai jos äidiltä voi kerjätä säälipisteitä erinäisiä palveluksia varten olemalla "vauva. Kun ei ole vauvaa, ei tarvita vauvatarvikkeita. Todellakaan. 

Eli... ehkä oli myös aika luopua kapistuksesta nimeltä hoitopöytä. 

IMG_3718-normal.jpg

tänään pöytä lähti uuteen kotiin seuraavaa pienen pientä tyyppiä palvelemaan. Toki asiaankuuluvasti mies muisti hoitopöytää alakertaan kantaessamme kysellä, että muistinhan pyytää pöydästä tarpeeksi kovan hinnan. First things first-meiningillä selkeästi.

 

IMG_3726-normal.jpg

IMG_3727-normal.jpg

Joskus aikoinaan tähtilamppu, ja kalamobiili olivat suurinpiirtein eksoottisinta mitä Zambun maailmaan (suosikkipaikan maman maitobaarin lisäksi) mahtui. Ne olivat niitä aikoja... 

IMG_3737-normal.jpg

IMG_3735-normal.jpg

Nyt Monsieur Zambua eivät moiset härpättimet ja valaisulaitteet enää paljon nakerra. Se pitää olla cars-juttuja, ja veturi-juttuja... Ja tietty traktorihaalareita. Lihapullia, pillimehua, xylitol-pastilleja, junakirjoja, pallon heittoa, kiipeilyä (huomaa pari asiaankuuluvaa taistelujälkeä nassussa. Nyt en osaa luvata ovatko ne taisteluissa sohvaa, trampoliinia, vaikko rappusia vastaan...), ja tietty busseja. pojat on poikia. Mutta välillä, kun väsyttää, tai on vähän huono olla, tai on hävitty se kuuluisa taistelu niitä kuuluisia sohvia, ja rappuja vastaan, Zambu kömpii äidin syliin, painaa pään äidin olalle, ja sitten me katsellaan sitä kalamobiilia. 

... p.s kun kyseessä on kuitenkin tuollainen toistaiseksi hieman hoippuen kulkeva tapaus, niin haalari-ihmisille (ja pöksyihmisille) enemmän kuin lämpimät suositukset näistä pitkäresorisista pöksyistä. Menevät kesällä shortseista, kun vähän käärii lahjetta. Zambun uniikit ovat ihanalta Ministi Muksuilta, meidän suosikki"puodista". https://www.facebook.com/pages/Ministi-muksuille/187712477973812?fref=ts