Loma saattaa olla ehkä hieman harhaanjohtava nimitys, kun kyseessä on pari viikkoa laatuseuraa trion kanssa. Aaamusta iltaan. Illasta aamuun. Seuraavasta aamusta sama homma uudestaan. Toki on mukavaa, ettei herätyskello soi aamuisin. Ei ole kiirettä koulutaksiin, tai päiväkotiin. Mutta loma... Lomasana itselläni ainakin aiheuttaa kummallisia mielleyhtymiä, kuten kirjanlukua rauhassa, yöpuvussa laapustamista aamusta iltaan, jos siltä tuntuu. Pitkiä aamiaisia, leffoja yömyöhään. Rauhallisia kävelyitä ulkona. Hyviä ruokia, hyviä jälkiruokia, satunnaisia leffareissuja. Suklaansyömistä keskellä päivää, sängyn päällä maaten, ja elokuvia katsellen. Mitä on joulu"loma" trion kanssa. No ei ehkä ihan tuota... 

Lähinnä sitä, että aamu alkaa perheenpäiden, eli äidin ja isän (vaikka pojat tästä pää-asiasta saattanevatkin olla eri mieltä, niin tällä asetelmalla mennään ja piste) väännöstä siitä, kumpi saa suuren kunnian nousta poikien kanssa. Hoitaa aamupesut, pisut, puurot, hampaidenharjaukset, ja väännöt siitä, että syödäänkö nakkeja vielä(kään) aamupalaksi.  Tämän jälkeen laskea sekunteja, ja minuutteja, kunnes on sopiva aika avata telkkari, ja pistää joku trion dvd:stä pyörimään. Jonka jälkeen miettiä kuinka pitkään on soveliasta antaa tv:n pauhata. Koska; taaskaan ei näytä olevan kummoinen ulkoiluilma, sillä ulkona sataa vettä/pyryttää kohmalokaupalla lunta/on liian kylmä/liian märkä/pojat ovat flunssassa/olemme itse flunssassa. Todetaksemme hetken kuluttua, että kierrokset nousevat, tv on laitettava kiinni, ja paras painua ulos, vaikka siellä on liian kylmä-märkä-luminen-sateinen keli. Ulkoilun jälkeen lounasta yleisen hälinän vallitessa, ja trion todetessa, että yksi söisi mieluummin lihapullia, kuin lasagnea, seuraava mieluummin yhä niitä nakkeja, kuin lasagnea. Ja kolmas söisi sitten mielellään muidenkin lasagnet, josta syntyy uusi vääntö. Zambun painuessa päiväunille, fiksun tekemisen keksiminen Herra E:lle ja T:lle, koska lapset menevät pilalle jos he katsovat liikaa tv:tä. Joten ei kun jotain pelin pelaamista. Taikka piirtämistä. Vaikka Herra E toteaa ponnekkaasti, että ei aio a) pelata peliä, saatikka b) todellakaan piirtää. Herra T:n innokkaasti kompaten tuota ponnekkuutta trampoliinilla (kyllä, herrojen joululahja) pomppien, ja olemalla luomatta katsettakaan piirto- saatikka pelivälineiden suuntaan. Ja sitten vain toistamaan suurinpiirtein samaa ohjelmistoa lounaan jälkeen. 

Joukkoon mahtuu tottahan toki ihania hetkiä. Kun se peli- tai piirtohetki oikeasti onnistuu. Kun ruoka on kaikista hyvää. Kun pojat kömpivät kainaloon kirantuokion ajaksi. Kun he tulevat halaamaan äidin laittaessa keittiössä ruokaa. Ja ihaninta liene se, että itse trion mielestä nämä aktiviteetit, kotona hengailu, ja välillä nakkien syöminen aamupalaksi täyttää kaikki loman tunnusmerkit.Perheenpäät saanevat joskus tulevaisuudessa vielä nauttia omanlaisista lomistaan. Ainakin toivossa on hyvä elää. Ja innolla suunnata katseet kohti tulevaa vuotta 2013. 

    
tässä vähän Mummin luona,täällä kyllä tarjoilut pelaa....   Maistuis varmaan sullekkin??  

  
Herrat E ja T talviurheilemassa



Hyvin kulkee ilman talvirenkaitakin! Wruumm wruumm!

  
tässä vähän bussi-pisneksii... Tärkeitä sellaisia, kuten ilmeestä näkee!

    

kas näin tehdään pitkä juna...  pitkä juna tehdään näin...         Ei hassumpaa, eller hur? 


  
ja sitten vain hyvät, maistuvat, lomaunet päälle. Wuff wuff, ja kroohpyyh!