Lunta tulvillaan, on raikas talvisää...Ja päiväohjelmaan kuuluu tiiviisti tätä nykyä aamu- sekä iltalumityöt. Joinakin päivinä myös päivälumityöt. Teimme alkutalvesta periaatepäätöksen, että tänä talvena patiomme pidetään lumesta puhtaana, jotta pojat pääsevät hyvin pihalle leikkimään. 

No, ei poikia ihan kauheasti pihalla leikitytä, mutta hyvässä urheiluhengessä tuon pienemmän kerrostaloasunnon kokoinen patio on orjallisesti putsattu niin aamuin kuin illoin. Trion isä on välillä tuskaillut, että ihanko oikeasti nyt k a i k k i lumi lapioidaan patiolta pois, mutta pienen kannustuksen saattelemana on ryhtynyt tuumasta toimeen. Ja olemme ainakin juuri täällä hetkellä lumettoman pation omistajia. 

Talveenhan kuuluu tiiviisti talviurheilu, erilaisissa muodoissa. Meillä ei hiihtämistä harrasteta, luistelua vähissä määrin, mutta välineitä kyllä löytyy ns mäkiurheiluun.
Zambukin on siis päässyt kunnolla tutustumaan pulkkailun, ja kelkkailun ihmeelliseen maailmaan. 

  

hihiiih, hullun hauskaa!!                            Hei, olen Mr.Zambu, kuskinne tänään! 

 
Herra T on ollut loistava assistentti lumenluontihommissa. Orjallisesti kulkee perässä, pallo käpälässä, tarkkaillen lumenluontiprosessia, sekä sen edistymistä. Eipä tarvitse yksin ainakaan huhkia!

Joulukin ilmeisesti tulla jollottaa? Joulukoristeita kaiveltiin luvan kanssa esille (olihan ensimmäinen, ja jopa ilmeisest toinenkin adventti jo ohitettu?) kun kotiuduimme ulkomaanreissulta, ja äidin virkistysviikonlopulta. JA; viime viikonloppuna koitti vihdoin se onnenpäivä, josta Herra E oli jaksanut muistutella tavan takaa. Noin juhannuksesta lähtien.Viimeiset viikot noin viisi kertaa päivässä. Eli piparkakkujenleipomispäivä 



Herra E:n keskittyessä leipomiseen ns täydellä tarmolla, Zambu seurasi tilannetta vierestä. Vähän taikinaa maistellen, ja topakoita leipomisohjeita huudellen "anna anna anna". Herra T:n päivän valinta osui tällä kertaa pipareiden sijaan pitkälle kylvylle.

Zambun kanssa on aiemminkin tullut toden totta huomattua, että lausahduksessa "mitä isot edellä, sitä pienet perässä" on totuuden siemen. Isokin siemen. Herra E on henkeen, ja vereen Tuomas Veturi miehiä. Ja, ilmoille voitte heittää villin arvauksen siitä, mikä olisi Zambun lempiharrastus tällä hetkellä... 

vink vink... 

    

tämä on nyt tarkkuutta vaativaa puuhaa. Äärimmäistä tarkkuutta. Tsuuh tsuuh! 

Koska junista satunnaisesti käydään enemmän, tai kovemman äänekästä taistoa Herra E:n ja Zambun välillä, heltyi äiti ostamaan Zambulle ikioman junan pätkän kauppareissulla. 

    

hmm, tutkitaas                         tutkitaas tarkemmin...             voilá, se on siinä! 

Saas nähdä pysyisikö joulupukki ensi viikolla junateemoissa... 

Ja Leppoisaa Joulunodotusta sitten vaan!